Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorili vrata

Kako je Google upropastio restoran 'Srpska kruna' u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Google Mapsu stajalo je da restoran ne radi vikendom i ponedjeljkom što nije bila istina. Ali posjetitelji to nisu znali

Nakon 40 godina uspješnog rada restoran 'Srpska kruna' u Virginiji bio je prisiljen zatvoriti svoja vrata, a za propast krive Google. Vlasnik Rene Bertagna morao je zatvoriti objekt zbog strmoglavog pada u poslovanju. Kako je objasnio, na Google Mapsu je krivo postavljeno da Srpska kruna ne radi vikendom koji je inače bio najprometniji, kao ni ponedjeljkom, piše Business Insider. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Jako opasno Žena umrla, a 12 ljudi u bolnici nakon što su jeli sardine u omiljenom turističkom restoranu Britanski par na ljetovanju na Kreti uzbuna na otoku Muž i žena bježali iz restorana bez plaćanja računa? Njihovo objašnjenje je sve: "Nije bilo dovoljno pečeno"

Do trenutka u kojem su shvatili da im je netko provalio na Google i posatvio krive podatke, promet vikendom pao je za 75 posto. Kriza se nastavil unatoč vlasnikovim nastojanjima da kontaktira Google i ispravi netočne informacije.

'Volite Google i nemojte se brinuti o privatnosti'

Iako su informacije u konačnici ispravljene bilo je prekasno i u travnju su vrata restorana zatvorena za posjetitelje. Bertagna sada na saveznom sudu u Virginiji tuži Google.

Iako Google slučaju daje malo pozornosti smatrajući tužbu neopravdanom, Srpska kruna nije jedini posao koji se susreo s ovakvim poteškoćama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene