Obavijesti Video Pretražite Navigacija
49 osoba optuženo

Zatukli je na smrt - zatvor policajcima koji je nisu zaštitili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest afganistanskih policajaca osuđeno je na jednogodišnju zatvorsku kaznu jer nisu zaštitili ženu koju je u ožujku u Kabulu bijesna skupina muškaraca zatukla na smrt zbog optužbe da je zapalila Kuran, iako su svjedoci potvrdili da nije to učinila, javlja u utorak BBC.

Osam policajaca koji su se također teretili da su propustili zaštititi ženu oslobođeni su optužbi i pušteni iz pritvora.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Nakon smrti 28-godišnje Farkhunde izbili su masovni prosvjedi zbog odnosa prema ženama u Afganistanu.

Početkom mjeseca četvorica napadača na Farkhundu osuđena su na smrt, osmorica su dobili zatvorske kazne u trajanju od 16 godina, a 18 ih je oslobođeno.

Ukupno je 49 osoba optuženo za taj događaj i to u rasponu od nasilja do ubojstva.

Svaki izlazak iz vozila prijetnja je za sve - No oni imaju posebnu taktiku

Farkhundu je za spaljivanje Kurana optužio prodavač talismana ispred poznatog hrama u Kabulu, u blizini predsjedničke palače i glavne kabulske tržnice, jer mu je prigovorila da vara žene. Prodavač je jedan od četvorice muškaraca koji su osuđeni na smrt zbog napada na Farkhundu.

Na saslušanju su optuženi potvrdili da su krenuli u obračun sa ženom nakon što su od prodavača čuli da je Farkhunda spalila Kuran. Službena istraga je zaključila da nema nikakvog dokaza da je to učinila.

Napad noževima i kamenjem na tu Afganistanku snimljen je mobitelom i brzo se proširio internetom, izazvavši zgražanje diljem svijeta. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene