Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi incident na granici

Novi sukobi Koreja: Mornarica pucala na brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejska mornarica ispalila je 10 hitaca upozorenja na sjevernokorejski ribarski brod koji je prešao granicu između dvije zemlje.

Novi incident na pomorskoj granici ovih dvaju država dogodio se nakon što se posada sjevernokorejske ribarice oglušila na druge znakove upozorenja. Sjevernokorejski brod je u južnokorejskim vodama boravio oko dva sata i napustio ih je tek nakon što su južnokorejski mornari otvorili vatru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vide ih kao opasnost za režim VIDEO Maloljetnici osuđeni zbog gledanja serija: "Ako te uhvate da to gledaš, upucat će te" Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni"

>> Sjeverna Koreja spremna predati uzorke torpeda

>> Sjeverna Koreja tri puta pucala na Južnu, ovi vratili s dva hica

Sjeverna Koreja ne priznaju pomorski granicu koju je nakon Korejskog rata 1950-53. godine između dvije zemlje odredio UN. Na moru su se dogodili brojni pogranični sukobi a najnoviji je bio u ožujku kad je potopljena južnokorejska korveta Cheonan i poginulo 46 mornara. Sjevernokorejska mornarica često koristi preuređene ribarske brodove za prikupljanje obavještajnih podataka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene