Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog lova na slonove

Juanu Carlosu oduzeta titula počasnog predsjednika WWF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolskome kralju oduzeta je titula počasnog predsjednika španjolskog ogranka World Wildlife Funda nakon skandala koji je izbio nakon njegova odlaska u lov na slonove u Botcvanu.

"Članovi španjolskog WWF-a danas su na svojoj općoj skupštini odlučili kralju Juanu Carlosu oduzeti titulu počasnog predsjednika ove organizacije", stoji u njihovu priopćenju. Odluka je donesena zbog kritika koje je u javnosti potaknula informacija o kraljevu odlasku na safari u trenutku dok se Španjolska bori protiv ekonomske krize. Njegov put u Bocvanu, koji je izazvao velik broj kritika, u prvi je plan došao nakon što je Juan Carlos završio u bolnici s napuknućem kuka.

Juan Carlos javno se ispričao španjolskom narodu što je otišao u lov u Afriku i na taj način nepotrebno trošio novac u trenutku kada se zemlja nalazi u velikoj gospodarskoj krizi te priznao da je pogriješio.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

>> Privilegije španjolskog kralja ugrožene zbog lova u Africi

"Unatoč tome što je takva vrsta lova legalna, brojni članovi WWF-a smatraju neprimjerenim da kralj ostane na mjestu počasnog predsjednika međunarodne organizacije koja se bori za očuvanje prirode, okoliša i životinja", stoji u priopćenju WWF-a.

Kralj je funkciju počasnog predsjednika španjolskog ogranka WWF-a obnašao od njegova utemeljenja 1968. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene