Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nije prijetnja?

Monstruma Fritzla sele iz posebne ustanove: "Samo što nije zaplakao"

Josef Fritzl, koji je svoju kćer 24 godine držao zatočenu, silovao i imao s njome sedmero djece, u zatvoru za mentalne bolesnike boravio je od 2009. godine. Psihijatrijska procjena zaključila je da je sposoban pratiti sudsku raspravu te da ne postoji prijetnja da će počiniti isti zločin pa će ga preseliti u običan zatvor.

Austrijski sud u četvrtak je naredio prebacivanje 88-godišnjeg incestuoznog silovatelja Josefa Fritzla s psihijatrijskog zatvorskog odjela u običan zatvor, rekla je njegova odvjetnica nakon saslušanja.

Monstrum Fritzl, kako su ga nazvali nakon otkrića da je svoju kćer zatočio i silovao 24 godine tijekom kojih je rodila sedmero djece, promijenio je svoje ime koje nije poznato javnosti.

U zatvoru za mentalne bolesnike boravio je od presude 2009. za incest, silovanja, porobljavanje i ubojstvo iz nehaja novorođenog sina u tamnici koju je tajno izgradio ispod svoje kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko je Nicholas Rossi? Očajni pokušaji da izbjegne suđenje: Muškarac optužen za silovanja lažirao smrt, njegov novi plan je još biziarniji

Pročitajte i ovo Ilustracija Jednom muškarcu pozlilo Uhićen svećenik koji je organizirao gej orgije! Procurili detalji, netko pokušao zapaliti crkvu: "Digao sam mu glavu, a njemu je krenula pjena na usta"

Njegova odvjetnica Astrid Wagner je nakon saslušanja u gradiću Krems an der Donau, nedaleko od Beča, rekla da Fritzl na sudu "samo što nije zaplakao" te da je ponovio da je to što je učinio "bilo strašno" i da bi želio da to može poništiti.

Prema psihijatrijskoj procjeni, Fritzl, koji pati od demencije, ali je mogao pratiti sudsku raspravu, više ne predstavlja prijetnju da počini isti zlodjelo.

Njegova odvjetnica Wagner objašnjava da će mu to omogućiti da možda izađe iz zatvora i bude slobodan čovjek. Potvrdila je da će taj zahtjev podnijeti sljedeće godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene