Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici s Ekvadorom

Još jedna zemlja proglasila izvanredno stanje: Razbuktava se val nasilja, stiže vojska kao potpora

Izvanredno stanje zbog vala nasilja u Ekvadoru
Izvanredno stanje zbog vala nasilja u Ekvadoru Foto: Afp
Peruanska vlada proglasila je u utorak izvanredno stanje duž svoje sjeverne granice s Ekvadorom dok se razbuktava val nasilja za koji su uglavnom krive kriminalne skupine u susjednoj državi.

Peruanski premijer Alberto Otarola objavio je proglašenje izvanrednog stanja duž sjeverne granice Perua s Ekvadorom ističući da će rasporediti neodređeni broj vojnih postrojba kao potporu redarstvenim snagama.

Peruanski ministri obrane i unutarnjih poslova također će otputovati na granicu kako bi koordinirali operacije, rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije se ne smiruju Hutisti napali brodove u Crvenom moru dronovima i raketom. SAD i Britanija ih oborili

Pročitajte i ovo Krešimir Butković - 1 Val nezadovoljstva Bura reakcija na novi zakon: "Stavljaju nas u poziciju nekoga koga treba samo umlatiti lopatom"

Ekvadorski predsjednik Daniel Noboa izdao je dekret ranije u utorak klasificirajući 22 bande kao terorističke organizacije, ubrzo nakon što su naoružani napadači zauzeli TV studio u prijenosu uživo, u najnovijem primjeru eskalacije bezakonja u zemlji.

Ranije istog dana peruanski je ministar unutarnjih poslova naredio raspoređivanje redarstva na granici u pokušaju jačanja sigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene