Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: Odgođeno određivanje datuma proglašenja neovisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovo za sada neće odrediti datum proglašenja neovisnosti Kosova iako je važno da se to što prije dogodi, izjavio je kosovski predsjednik i voditelj pregovaračkog tima Fatmir Sejdiu.

Sejdiu se vratio u Prištinu nakon sastanka u austrijskom Badenu na kojem izaslanstva Prištine i Beograda nisu uspjela doći do kompromisa o statusu Kosova.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Ilustracija Eenergetska neovisnost Španjolska ih ima više od 300, Hrvatska nijednu: ''Interes građana postoji, ali nedostaje političke volje''

'Bio je to posljednji sastanak s međunarodnom trojkom i srpskom stranom i okončan je krug dodatnih pregovora od 120 dana. Nije došlo do suglasnosti pregovaračkih strana, odnosno Prištine i Beograda, i sada očekujemo izvješće koje će trojka Kontaktne skupine predati glavnom tajniku UN-a. Mi smo zastupali ono što je vizija i želja građana i naroda Kosova- neovisnost. Srpsko izaslanstvo je inzistiralo na tome da Kosovo da stavi pod nadzor i uspostavi nad njim vladavinu, što je nemoguće', izjavio je Fatmir Sejdiu.

Sejdiu je rekao da će kosovska Skupština Kosova donijeti odluku o proglašenju neovisnosti, ali nije rekao kad će to biti. Naglasio je važnost stalnih konzultacija sa SAD-om i EU-om.

Predsjednik Demokratske partije Kosova Hashim Thaqi, koji će vjerojatno biti budući kosovski premijer, izjavio je da se sada u nastavku očekuje samo odluka o neovisnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene