Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuga u Nizozemskoj

Sletio zrakoplov s posmrtnim ostacima žrtava leta MH17

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Identifikacija poginulih, kažu u nizozemskoj vladi, mogla bi trajati mjesecima. EU razmatra proširenje sankcija Rusiji.

Transport poginulih u nesreći malezijskog zrakoplova koji se prošlog tjedna srušio u Ukrajini nastavlja se i danas. Nakon što je jučer vojnim avionima iz Harkiva prevezeno 40 tijela danas bi na nizozemski aerodrom Einhoven trebalo biti dopremljeno još 74 žrtava nesreće Malaysia Airlinesa. Prvi od dva zrakoplova s posmrtnim ostacima sletio je nešto prije 16 sati.

Prema izjavama nizozemskih dužnosnika, a kako javlja CNN, koliko je točno tijela pronađeno od ukupno 298 poginulih putnika i članova posade na letu MH17 još nije poznato.
Tijela se odvoze u vojarnu Korporaal van Oudheusden gdje će se nastaviti postupak identifikacije pomoću DNA, zubnih kartona i otisaka prstiju. Identifikacija bi, prema izjavama iz nizozemske vlade, mogla trajati tjednima pa i mjesecima. Od 298 poginulih, 193 su državljani Nizozemske.

'Imali smo rakete kojima je srušen malezijski zrakoplov'

Pročitajte i ovo Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos

Za pad malezijskog aviona koji je letio od Amsterdama prema Kuala Lumpuru zapadne države optužuju proruske separatiste u Ukrajini. Njihov je vođa Aleksandar Hodakovski priznao da su pobunjenici posjedovali raketni sustav BUK i da je sustav možda već vraćen u Rusiju. Separatisti su britanskim istražiteljima ipak predali dvije crne kutije koje bi mogle rasvijetliti okolnosti oko pada zrakoplova i jesu li piloti bili svjesni da raketa leti prema njima.

Europska unija danas na sastanku u Bruxellesu razmatra proširenje sankcija protiv Rusije, koja daje potporu separatistima i naoružava ih, a kako javlja Financial Times, EU bi mogla zamrznuti sredstva i suradnju s ruskim bankama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene