Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci stižu

Joe Biden stigao u Ukrajinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Jo Biden stigao je u utorak u dvodnevni posjet Ukrajini gdje će objaviti paket tehničke pomoći SAD-a Kijevu usredotočen na energetiku i gospodarstvo.

Visoki američki dužnosnik je na letu za Kijev izvijestio novinare da se pomoć prvenstveno odnosi na prijenos znanja kako povećati energetsku učinkovitost i proizvodnju na ukrajisnskim plinskim poljima te iskorištavanje "nekonvencionalnih" izvora plina.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Biden će s ukrajinskim dužnosnicima također razgovarati o nedavnoj isporuci neborbene pomoći i mogućnostima za nastavak te suradnje, dodao je dužnosnik.

Potpredsjednik SAD-a stiže u Ukrajinu nakon što je prošlotjedni sporazum u Ženevi kojim je spriječen širi sukob počeo propadati.

Proruski separatisti i dalje drže javne zgrade na istoku Ukrajine dok Washington prijeti novim sankcijama Moskvi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene