Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svećenik na misi spalio Ratzingerovu sliku

'Jesi li ti papa ili kapetan Kukavica?!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župljani u Castel Vittoriju, mjestašcu u planinama na granici Italije s Francuskom, ostali su šokirani potezom svog svećenika, koji je na misi spalio fotografiju Josepha Ratzingera.

Većina katoličkog klera povlačenje Josepha Ratzingera s čelne pozicije u Crkvi u javnim je izjavama opisivala kao hrabar potez, no iz mirnog mjestašca na granici Italije i Francuske stiže jedna sasvim suprotna reakcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čudna podudarnost datuma Predviđanje iz 2012.: 'Papa neće preživjeti sljedećih 12 mjeseci' Slika nije dostupna U bazilici svetog Petra Papa Benedikt XVI. na posljednjoj velikoj misi kritizirao vjersku hipokriziju

Otac Andrea Maggi (67), župnik u Castel Vittoriju, šokirao je vjernike na jučerašnjoj misi kada je usred propovijedi uzeo Ratzingerovu fotografiju te je spalio, uspoređujući pritom bivšeg papu s Francescom Schettinom, kapetanom kruzera Costa Concordije, koji je usred havarije broda pobjegao s palube.

>> Papino novo ruho već spremno u tri veličine - S, M i L

'Pastir ne bi smio napustiti svoje stado!', rekao je svećenik za talijanski dnevnik La Repubblicu. 'Mislio sam si: Pa jesi li ti papa ili kapetan Schettino koji je pobjegao sa svog broda? Ako mu je osam godina pontifikata bilo previše, onda nije trebao ni prihvatiti tu dužnost. Imenovao je 90 kardinala, pa nije on neki balavac ili neznalica da ne zna u što se upuštao', dodao je Maggi.

Načelnik Castel Vittorija, mjesta sa samo 350 žitelja, kaže da ga je svećenikovo ponašanje šokiralo. 'Razumijem da don Andrea trenutno prolazi kroz delikatan period u psihološkom smislu, ali ovo je šokantno', rekao je Gianstefano Orengo.

Maggijev 'šef', lokalni biskup Alberto Maria Careggio, kaže da je sablaznut paljenjem Ratzingerove fotografije. 'Otac Andrea je inače velikodušan i vrlo brižan svećenik, no njegov me čin sablaznuo. Župljani su zbunjeni, mnogi su u trenutku paljenja fotografije otišli iz crkve', rekao je biskup.

U Vatikanu je danas počela prva kongregacija kardinala, na kojoj bi moglo biti dogovoreno kada će biti održana konklava, tj. izbor novog pape.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene