Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autobomba

Teorirst napao kinesko veleposlanstvo, pa ubio samo sebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji automobila u blizini kineskog veleposlanstva u glavnom gradu Kirgistana Biškeku u utorak je poginuo vozač a ranjene su tri osobe, objavilo je ministarstvo zdravlja.

Bombaš samoubojica raznio se u utorak ispred kineskog veleposlanstva u kirgistanskoj prijestolnici Biškeku, pri čemu je on poginuo, a tri su osobe ranjene, objavili su dužnosnici, dodajući da se radilo o "terorističkom činu".

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je automobil eksplodirao unutar kompleksa ambasade i citirao zamjenika premijera Janiša Razakova koji je rekao da se radilo o "terorističkom činu".

"Samo je samoubojica poginuo a ranjeni su čuvari", rekao je Razakov novinarima. Neki su izvori rekli da je vozač koji je probio zaštitnu ogradu ambasade ubijen.

Policija koja je okružila zgradu i čitavo područje te služba sigurnosti GKNB kazali su da istražuju incident koji se dogodio oko 10 sati po lokalnom vremenu (04,00 GMT).

Kirgistan, bivša sovjetska republika u kojoj živi 6 milijuna ljudi, nastanjen je većinom muslimanskim stanovništvom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene