Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opsjeli je duhovi

Japanski premijer ne želi u službenu rezidenciju jer je ukleta?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski premijer Shinzo Abe na toj je funkciji već nekoliko mjeseci, no još se nije uselio u svoju službenu rezidenciju, za koju već godinama kruže glasine da je ukleta i opsjednuta duhovima.

Glasine o kući duhova nisu razlog zbog kojega Shinzo Abe još nije uselio u svoju službenu rezidenciju, poručuje ured japanskog premijera u odgovoru zastupniku koji se upitao vjeruje li premijer glasinama koje odavno kruže o tome mjestu.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Slika nije dostupna Predsjednički gaf Hollande usred Tokija Japance nazvao 'kineskim narodom'!

Otkako je u prosincu preuzeo dužnost, Abe nije uselio u tu staru zgradu od smeđe opeke sagrađenu prije 84 godine. Po pisanju japanskih glasila, ovo je prvi put da premijer tako dugo nije uselio.

>> Evo kako novi japanski premijer misli izvući zemlju iz krize

Jedan oporbeni zastupnik se u pismu zabrinuo zbog premijerove odluke da ne boravi u rezidenciji koja je smještena tik uz njegov ured, što bi u hitnim slučajevima moglo dovesti do zakašnjele reakcije.

"Kruže glasine da je službena rezidencija ukleta. Je li to istina?", upitao je zastupnik hineći naivnost. Abeov ured je u petak u pisanom odgovoru rekao da to nije uzrok.

Glasine su se počele širiti pošto je više premijera priznalo da su doživjeli neobične stvari u toj zgradi, ne rekavši kakve. U zgradi je u 1930-im dvaput pokušan vojni državni udar, a u svibnju 1932. ondje je ubijen tadašnji premijer Tsuyoshi Inukai. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene