Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnešen tsunamijem

Japanski 'brod duhova' približava se Kanadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski 'brod duhova' koji je na daleku pučinu odnio tsunami nakon potresa, već godinu dana pluta oceanom i sada se približava obalama Britanske Kolumbije.

Kanadske su vlasti objavile da na brodu nema nikoga. 'Vizualnom inspekcijom i pozivima prema brodu nije utvrđeno prisustvo živih osoba na brodu. Vlasnika broda smo obavijestili o njegovoj lokaciji. Za sada nema naznaka curenja iz broda i onečišćenja mora', rekao je Sau Sau Liu, glasnogovornik Transport Canada., piše Reuters.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Brod od 50 metara uočen je iz zrakoplova u rutinskoj operaciji nadgledanja 275 kilometara od Queen Charlotte otoka. Liu je izjavio da navigacija na brodu vjerojatno ne radi. 'Trenutačno nadgledamo situaciju'.

>> NASA objavila animaciju kretanja tsunamija koji je razorio Japan

Znanstvenici sa Sveučilišta na Havajima kažu da oko 18 milijuna tona raznih olupina pluta oceanom iz Japana prema obalama Sjeverne Amerike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene