Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan lansirao špijunski satelit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan je lansirao četvrti špijunski satelit, povećavši time svoje kapacitete za praćenje potencijalnih prijetnji, uključujući Sjevernu Koreju, čiji projektili i nuklearni pokusi brinu cijelu regiju.

Nakon trodnevne odgode zbog lošeg vremena, raketa H-2A lansirana je s južnog otoka Tanegashima zajedno s radarskim satelitom, četvrtim i posljednjim u skupini špijunskih satelita pomoću kojih će Japan moći
pratiti bilo koju točku na Zemlji jednom na dan.

Pročitajte i ovo Kyril Budanov nalazi se u bolnici Žena šefa ukrajinske tajne službe otrovana teškim metalima: "Sve ukazuje na pokušaj ubojstva" Rakete Hwasal-2 Nuklearno naoružanje Imaju nuklearno oružje, snimili su i mete pa uputili prijeteću poruku: Posljedice bi mogle biti katastrofalne

"Satelit je pozicioniran u orbiti i normalno funkcionira", rekao je glasnogovornik vladinog satelitskog obavještajnog centra.

Japan je špijunski satelitski program pokrenuo nakon što je Sjeverna Koreja 1998. lansirala balistički projektil koji je preletio japanski teritorij.

Raketa lansirana u subotu u svemir je ponijela i eksperimentalni optički satelit, koji bi trebao povećati kvalitetu nove generacije satelita.

Japanski špijunski sateliti trenutačno mogu razlikovati objekte promjera jedan metar ili više, dok američki vojni sateliti razlikuju deset puta manje objekte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene