Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje mrtvih

VIDEO Bombaš se raznio pred američkim veleposlanstvom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica aktivirao je eksplozivno sredstvo na ulazu u američko veleposlanstvo u turskoj prijestolnici Ankari u petak i pritom ubio sebe i još jednu osobu, izjavili su dužnosnici, a prenose američki mediji.

Američki veleposlanik Francis Ricciardione rekao je novinarima da je u eksploziji koja je odjeknula u 13.15 sati po lokalnom vremenu ubijen zaštitar na ulazu u veleposlanstvo, a jedan turski građanin ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri dana žalosti U terorističkom napadu u Ankari 95 mrtvih: Bombaši u TNT eksploziv dodali metalne kuglice Slika nije dostupna U centru Ankare Najmanje 86 poginulih u terorističkom napadu, snimljen trenutak eksplozije!

Izgleda da je bomba eksplodirala u prostorijama za sigurnosni pregled na sporednom ulazu u veleposlanstvo te da nije oštećeno samo veleposlanstvo.

Policija je okružila to područje i nekoliko vozila hitne pomoći poslano je na mjesto eksplozije.

>> Eksplozija u sjedištu naftne kompanije, 25 mrtvih!

Jedan policijski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, je rekao da je policija pogledala snimke sigurnosnih kamera oko veleposlanstva te da je identificirala dvije sumnjive osobe.

Zgrada veleposlanstva je pod velikim mjerama sigurnosti, a nalazi se na području gdje je i nekoliko drugih veleposlanstva, među kojima i ona Njemačke i Francuske.

Američki mediji javljaju da se u veleposlanstvu nitko ne javlja na telefon te da je u priopćenju zahvalilo Turskoj na "njezinoj solidarnosti i ogorčenju zbog incidenta".

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad. U Turskoj su aktivni kurdski pobunjenici i islamski militanti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene