Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa razgovarao s novinarom

'Ja sam star čovjek i smanjuju mi se snage, učinio sam dovoljno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je razgovor s njemačkim novinarom Peterom Seewaldom obavljen prije najave Benedikta XVI. o ostavljanju Petrove stolice, ipak se vidi kakve su mu bile namjere.

'Ja sam stari čovjek i smanjuju mi se snage. Mislim da može biti dovoljno ono što sam učinio', rekao je Benedikt XVI. njemačkom novinaru Peteru Seewaldu, koji je 2010. godine objavio knjigu 'Svjetlo svijeta', kako objavljuje njemačka revija Focus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatikanski izvori Konklave bi se mogle pomaknuti Slika nije dostupna Čudna podudarnost datuma Predviđanje iz 2012.: 'Papa neće preživjeti sljedećih 12 mjeseci'

>> Doznajte što je u novoj poruci na Twitteru poručio Papa!

Seewald je razgovarao s Benediktom XVI. prije deset tjedana, ali dio tog razgovora objavljen je tek sada. Premda je razgovor obavljen prije najave Benedikta XVI. o ostavljanju Petrove stolice, ipak se vidi kakve su mu bile namjere.

O svom bivšem sobaru

'Ne mogu kazati da sam pao u neku vrstu očajavanja ili univerzalne boli. To je za mene jednostavno neshvatljivo. Kada vidim neku osobu, ne mogu shvatiti što od nje mogu očekivati. Ne uspijevam misliti u toj psihologiji', objašnjavao je Benedikt XVI. govoreći o svome bivšem sobaru Paolu Gabrieleu, osuđenom u procesu Vatileaks na 18 mjeseci zatvora.

'J sam stari muškarac i moje snage se smanjuju'

U tom procesu, naglasio je Papa, bilo je važno 'jamčiti neovisnost pravosuđa, da ne odlučuje monarh uzimajući stvar u svoje ruke'. Papa kaže kako nije 'ni izgubljen ni umoran poslije Vatilikeasa'.

I sada dolazi ključno pitanje, odnosno što se može očekivati od njegova pontifikata, na koje je u odgovoru dao naslutiti odustajanje od Petrove stolice. 'Od mene? Ne mnogo. Ja sam stari muškarac i moje snage se smanjuju. Mislim da ovo što sam učinio može biti dovoljno', rekao je Benedikt XVI. prije deset tjedana. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene