Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratite li ga?

Doznajte što je u novoj poruci na Twitteru poručio Papa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI., koji je u odlasku, objavio je novu poruku na Twitteru, vjerojatno jednu od svojih posljednjih prije odlaska.

'Korizma je pravo vrijeme u kojem treba ponovno pronaći vjeru u Boga kao uzdanice naših života i života Crkve', napisao je papa Benedikt XVI. na svojem Twitter profilu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

>> Zanima vas tko će biti novi papa? Evo pojašnjenja ključnih pojmova!

Papu Benedikta je danas na Trgu sv. Petra u Vatikanu dočekalo na desetke tisuća vjernika, kako bi poslušali njegove riječi u jednom od njegovih posljednjih pojavljivanja u javnosti, prije nego li odstupi s dužnosti 28. veljače.

Papa je s prozora pročitao molitvu okupljenim vjernicima i zahvalio svima koji mole za njega i koji mu pružaju podršku posljednjih nekoliko dana, otkako je objavio da će odstupiti s dužnosti poglavara katoličke crkve.

'Molite za mene i idućeg papu'

Vjernici su skandirali 'Živio Papa', a bilo je i transparenata koji su nosili poruke 'Volimo te' za papu u odlasku. On je svima uputio i slijedeće riječi:

'Crkva poziva sve svoje članove na samoobnovu... što se sastoji od borbe, duhovne borbe, jer zli duh želi da zastranimo s puta prema Bogu'.

'Preklinjem vas da se nastavite moliti za mene i za idućeg papu', rekao je Benedikt XVI.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene