Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraza još uvijek prijeti

Priznali da su presporo reagirali - Dosad je umrlo 9 tisuća ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priznala je u nedjelju da je presporo reagirala na epidemiju ebole i da će iz toga izvući pouke za budućnost.

Na početku hitnog sastanka posvećenog borbi protiv te bolesti, direktorica WHO Margaret Chan ocijenila je da, bez obzira na stanku u širenju epidemije, nema mjesta "zadovoljstvu" i naglasila da ostvareni napredak može brzo biti izgubljen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv ebole Liječnici bez granica: Epidemija svakim danom postaje sve teža Slika nije dostupna Zatvaranje granica 'Ova epidemija zahtjeva mobilizaciju bez presedana'

Priznavši da je WHO presporo reagirala na epidemiju, Chan je pozvala na veću mobilizaciju organizacije.

"Tragedija ebole poučila je cijeli svijet, uključujući i WHO, kako spriječiti tu vrstu događaja u budućnosti", rekla je i dodala da će "nepredvidljivi svijet mikroba uvijek prirediti iznenađenja".

Odlična vijest iz medicine, američki znanstvenici podižu nadu

"Svijet više nikad ne bi smio ostati zatečen", rekla je Chen i pozvala na oprez i prikupljanje više financijskih sredstava za borbu protiv epidemije.

Od pojave virusa ebole u prosincu 2013. od njega je umrlo gotovo 9000 ljudi, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sijeri Leoneu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene