Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Izvor iz ruske vlade tvrdi

'Ukoliko se Ukrajina podijeli, to će pokrenuti rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz ruske vlade su se pojavile informacije kako je Rusija, ukoliko dođe do podjele Ukrajine, spremna ući u rat zbog Krima - ukrajinske regije u kojoj većinu stanovništva čine upravo Rusi.

'Ukoliko se Ukrajina podijeli, to će pokrenuti rat', izjavio je neimenovani izvor za Financial Times. 'Izgubit će Krim jer ćemo ga mi štititi, baš kao što smo učinili s Gruzijom', tvrdi izvor o ovoj pokrajini u kojoj 60 posto građana čine Rusi.

'Nećemo dopustiti Europi ni SAD-u da nam uzmu Ukrajinu. Mi smo jedna obitelj', izjavio je izvor iz ruske vlade i tako još jednom potvrdio stavove Rusije oko ove zemlje u kojoj je posljednjih dana vladao potpuni kaos i u kojoj su izginuli mnogi prosvjednici kao i pripadnici policije.

Najnovije informacije koje stižu iz Rusije glase kako je oporba odlučila potpisati sporazum s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem do kojeg je došlo zahvaljujući europskom posredovanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjednici još uvijek na ulicama 'Ne mogu otići zbog svih onih koji su odavde otišli mrtvi. Srce mi se slama!' Slika nije dostupna Situacija se smiruje Ovo su glavne točke sporazuma Janukoviča i oporbe!

Janukovič pristao na prijevremene izbore, prosvjednici podržali dogovor

Ukrajinski predsjednik je najavio velike ustupke oporbi, među kojima prijevremene predsjedničke izbore, formiranje koalicijske vlade i ustavnu reformu, nakon nasilja u kojem je poginulo gotovo 80 osoba od utorka.

Sporazum je odobrilo "Vijeće Majdana", po imenu trga u središtu Kijeva kojega tri mjeseca u okupaciji drže prosvjednici, a sadrži sve struje oporbe, političkih stranaka, predstavnika civilnog društva i radikalnih skupina.

Oporba ipak zahtijeva da sadašnji ministar unutarnjih poslova Vitalij Zaharčenko ne uđe u buduću vlade te da glavni tužitelj Viktor Pšonka bude smijenjen s dužnosti.

Njih se dvojicu optužuje zbog uloge u policijskoj i sudskoj represiji prosvjednika u Ukrajini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene