Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi u predizbornoj kampanji

Izvanredno stanje u filipinskoj pokrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinska predsjednica Gloria Macapagal Arroyo proglasila je u subotu izvanredno stanje u pokrajini Maguindanao na jugu zemlje, gdje je prošloga tjedna u teškim sukobima tijekom predizborne kampanje ubijeno 57 ljudi, objavili su dužnosnici.

Mjera izvanrednog stanja proglašena je prvi put u posljednjih 28 godina, izjavio je novinarima u Manili državni tajnik Eduardo Ermita. Pročitavši proglas predsjednice Arroyo, Ermita je pojasnio kako predsjednica ima ovlasti pozvati vojsku u cilju gušenja pobune i zaštite civila.

Pročitajte i ovo Poziv - 1 (Ne)briga za pacijente Vozila saniteta i hitne u dramatično lošem stanju! U nekima nema sigurnosnih pojaseva: "Krevet je odletio u zrak" Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 NA HAVAJIMA Uragan poharao "raj na zemlji": Stanovnici zatvoreni u kućama zbog odrona i poplava, proglašeno izvanredno stanje

Proglas o proglašenju izvanrednog stanja izdan je nakon što je vlada primila izvješća o naoružanim skupinama u pokrajini Maguindanao koje prijete napadima nakon što je jedan gradonačelnik u tome području uhićen zbog povezanosti s pokoljem koji se dogodio 23. studenoga. Čelnik utjecajne obitelji, Datu Andal Ampatuan i njegov sin guverner, uhićeni su i stavljeni pod pasku vojske nakon što je utvrđeno da su povezani s umorstvom pripadnika suprotstavljenog političkog klana, civila i novinara, izjavio je zapovjednik filipinske vojske general Victor Ibrado. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene