Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVAN KONTROLE

Šopingira svaki dan, ima 8 kreditnih kartica, 4 puna ormara odjeće...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova 25-godišnjakinja ovisna je o kupovanju odjeće, obuće i torbica.

Lisa Harman, zaposlena kao tajnica, ima četiri puna ormara odjeće, a većinu nikada nije ni obukla. No, ona i dalje kupuje jer ne može obuzdati svoju strast. Uvijek želi biti u trendu i imati sve najnovije modne dodatke. Toliko je ovisna da je jednom čak naručila odjeću preko interneta kada je došla kući pijana s izlaska. Količinom kupljene odjeće i obuće zauzela je većinu skromnog četverosobnog stana u kojem živi sa sestrom blizankom, majkom i očuhom.

Pročitajte i ovo Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode Radno vrijeme trgovina i šoping-centara 10. ožujka detaljan popis Pogledajte kako rade trgovine ove nedjelje: Otvoreni su i neki šoping-centri

Svakodnevno odlazi u kupovinu, dosad je potrošila već 50 tisuća funti, a posjeduje čak osam kreditnih kartica. Tri četvrtine zarađenog novca troši isključivo na modne dodatke. Nevjerojatno, ali dosad još nikad nije bila u dugovima jer sve svoje isplate prati putem posebnog sustava arhiviranja, prenosi DailyMail.

Previše trošila: Pomahnitali Srbin izmasakrirao ženu zbog šopinga u Grazu!

Lisa je izjavila kako trenutno nema dečka jer je svima nakon nekog vremena dosadila njezina ovisnost. Trenutno traži muškarca koji voli trošiti na odjeću baš kao ona, ali dosad joj to nije pošlo za rukom.  'Muškarci ne razumiju moju ljubav prema odjeći. U ranijim fazama veze išli bi sa mnom u kupovinu i strpljivo me čekali dok bi isprobavala odjeću. No, nakon nekog vremena više to ne bi mogli podnijeti', izjavila je Lisa.

Osim što ih je vodila sa sobom u šoping, naručivala im je što joj moraju kupiti, a čak je htjela i njih oblačiti u svu tu silnu odjeću.  Njezina sestra blizanka Kirsty i ostatak obitelji smatra da je njezna ovisnost van svake kontrole. Nadaju se da će što prije prestati trošiti sav svoj novac na odjeću. No,Lisa je izjavila kako ne namjerava prestati kupovati toliko odjeće jer novac s kojim kupuje zarađuje sama i može ga potrošiti na što god želi. Smatra da postoje i gori načini na koji bi taj novac mogla potrošiti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene