Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lieberman optužuje Europu

Izraelski ministar vanjskih poslova: Europa vodi neprijateljsku politiku prema Židovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman optužio je u utorak Europu da vodi neprijateljsku politiku prema Židovima kao 'krajem 30-ih godina', nakon što je EU osudio planove izgradnje novih židovskih naselja na okupiranim teritorijima.

"Još jedanput Europa nije uzela u obzir pozive na uništenje Izraela, to smo već doživjeli krajem 30-ih godina i početkom 40-ih kada je Europa znala što se događa u koncentracijskim logorima, a nije djelovala", izjavio je izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman na izraelskom javnom radiju.

Aludirao je na izjave šefa Hamasa u egzilu Kaleda Mešala prilikom prvog posjeta Gazi od 7. do 10. prosinca koji je proglasio da je "oslobađanje Palestine, čitave Palestine, pravo, zadaća, a ne cilj", odbijajući priznati postojanje izraelske države.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama

>> Ministri EU-a zaprepašteni izraelskim nastavkom gradnje naselja

"Europa je sama sebi dala šamar. Kad se žrtvuje Židove treba se upitati tko će biti sljedeći. U Toulouseu je terorist koji je ubio židovsku djecu, ranije ubio francuske vojnike", ustvrdio je šef izraelske diplomacije. Radikalni islamist Mohamed Merah 19. ožujka ubio je troje djece i jednog nastavnika u židovskoj školi nakon što je prethodno ubio tri padobranca.

Ministar je osudio i predsjednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa. "Hamas poziva na uništenje Izraela i odbija priznati Izrael a Mahmud Abas podržava taj stav dok Europa šuti", dodao je Lieberman.

Europski ministri vanjskih poslova u ponedjeljak su u Bruxellesu "izrazili konsternaciju i odlučno protivljenje izraelskim planovima širenja naselja" na Zapadnoj obali, uključujući istočni Jeruzalem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene