Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob na Bliskom istoku

Izraelci traže zapovjedno središte Hamasa ispod bolnice, liječnici tvrde: "Ništa nisu našli"

Aktualno Galerija Obitelji i rodbina Hamasovih taoca - 2 Obitelji i rodbina Hamasovih taoca - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Obitelji i rodbina Hamasovih taoca - 1 Obitelji i rodbina Hamasovih taoca - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Civili Civili Foto: Dnevnik Nove TV Vojnici Vojnici Foto: Dnevnik Nove TV +1 Hamasova taokinja - 2 Galerija 1/6 >>
Izraelska vojska i dalje pretražuje najveću bolnicu u pojasu Gaze Al-Šifu. Tvrdi da je pronašla oružje i Hamasov tunel, ali još nema dokaza postojanja velikog bunkera i zapovjednog središta ispod bolnice. U njezinoj blizini pronađena su tijela dviju Hamasovih taokinja.

Omer Weiss dobio je vijest od koje je strahovao proteklih 40 dana. Njegova majka, koju je Hamas oteo tijekom upada na jug Izraela početkom listopada pronađena je mrtva.

"Postoji malo olakšanje da konačno znamo što se događa. Čekali smo 40 dana bilo kakvu informaciju i ništa, ništa", rekao je Omer Weiss, sin ubijene Izraelke.

Pročitajte i ovo Noa Marciano ušli u Gazu Pronađeno tijelo taokinje Noe (19) čiji je jezivi video objavio Hamas: "Bilo je u blizini bolnice..."

Pročitajte i ovo Hamasovi tuneli ispod bolnica VIDEO Objavljene nove snimke iz Hamasovih tunela: Pogledajte kako izgledaju i što su u njima pronašli

Detalja o njezinoj smrti, kao i smrti otete vojnikinje Noe Marciano čije je tijelo također pronađeno, još nema. Vijesti o svojim najmilijima čekaju obitelji još oko 240 otetih Izraelaca. Rodbina već nekoliko dana maršira od Tel Aviva prema Jeruzalemu.

"Tu smo kako bismo izveli Izraelce na ulice, na marš, kako bismo poslali poruku onima koji odlučuju u vladi da nas čuju i djeluju. Djeluju kako bi oslobodili naše voljene, otete", kaže Yuval, sudionik marša.

Pročitajte i ovo Izraelski napadi na Gazu - 2 Rat na Bliskom istoku Iza izraelske brige za palestinske civile skriva se drugi plan? "Šaljemo letke, zovemo ih na mobitele i govorimo im da odu. I mnogi su otišli"

Pročitajte i ovo Izraelski napadi na Gazu - 4 Unatoč upozorenjima Izrael otkrio plan za Gazu nakon invazije: "Moramo razmisliti o tome koji će biti mehanizam''

Izraelska vlada nastavlja djelovati vojnim sredstvima. Izraelski vojnici i dalje pretražuju kuće i bolnicu Al-Šifa u Gazi, ali taoce još nisu pronašli.

Izraelska vojska dosad nije pronašla ni dokaze za tvrdnje da je ispod Al-Šife bunker s Hamasovim zapovjednim središtem. Ta skupina opovrgava da se koristila bolnicama. To govore i liječnici.

Pročitajte i ovo Izraelski tenk, ilustracija Iz minute u minutu Izraelski tenkovi u centru grada Gaze: "Hamasovci se više nemaju gdje sakriti"

"Ništa nisu našli. Nisu našli nikakav otpor. Ni jedan metak protiv njih unutar prostora bolnice", rekao je Ahmed el Mokhallalati, liječnik u bolnici Al-Šifa.

UN poziva Izrael da omogući pristup bolnici kako bi se provela istraga. Također je objavio kako zbog nedostatka goriva više ne može dostavljati pomoć te da s dolaskom zime ljudima prijeti glad. Izraelski ratni kabinet odlučio je dopustiti ulazak dva kamiona goriva u Gazu svaki dan. To bi trebalo osposobiti komunikacije i ponovno pokrenuti sustave vodovoda i kanalizacije.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene