Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje potraga

Izgubio se nevidljivi lovac F-35! Vojska moli građane za pomoć: "Kako ste ga, dovraga, izgubili?!"

Borbeni avion
Borbeni avion Foto: Getty Images
Američki borbeni avion F-35 nestao je u Južnoj Karolini nakon što se pilot katapultirao. Vojni službenici pozivaju građane da im pomognu u pronalaženju nevidljive letjelice.

Potraga za borbenim avionom F-35B Lightning II usmjerena je na dva jezera nakon što se pilot marinaca katapultirao iznad sjevernog Charlestona iz nepoznatog razloga.

Američki vojni dužnosnici apelirali su na javnost za pomoć u pronalaženju borbenog zrakoplova nakon što mu se izgubio trag negdje iznad Južne Karoline kada se pilot katapultirao.

Pročitajte i ovo potres u Italiji nema materijalne štete Potres jačine 4,8 po Richteru zatresao sjevernu Italiju

Pilot se sigurno spustio padobranom u North Charleston oko 14 sati te je prebačen u lokalnu bolnicu, gdje je u stabilnom stanju, rekla je bojnica Melanie Salinas. Ime pilota nije objavljeno, piše Guardian.

Na temelju lokacije i putanje nestalog zrakoplova, potraga za mlaznim zrakoplovom F-35 Lightning II bila je usmjerena na jezera Moultrie i Marion, rekla je viša glavna narednica Heather Stanton u združenoj bazi Charleston. Oba su jezera sjeverno od North Charlestona.

Pročitajte i ovo Probijanje tunela Učka - 1 Nakon gotovo 1000 dana radova Nije znanstvena fantastika, odbrojavaju se sati do spajanja hrvatskog teritorija: ''Putovat će se puno kraće i sigurnije''

Pročitajte i ovo Ruglo Splita - 3 U gradu pod Marjanom Najružniji kolodvor, kažu neki, a baš njega mnogi prvog vide. I nije jedini, ali u planu su neke ljepše stvari: Ideja ne manjka

Lokalna kongresnica Nancy Mace rekla je: "Kako ste, dovraga, izgubiti F-35? Kako nema uređaja za praćenje, a mi tražimo od javnosti što - da pronađu mlažnjak i predaju ga?"

Dužnosnici još uvijek istražuju zašto se pilot katapultirao, rekle su vlasti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene