459050
459050
459050
459050
459050

Izglasan proračun EU-a za 2017.: 500 milijuna eura za rješavanje problema nezaposlenosti mladih

  • , 01.12.2016., 14:15
  • Autor:
  • komentara

Europski parlament izglasao je u Bruxellesu proračun EU-a za sljedeću godinu, u kojem je predviđeno dodatnih 500 milijuna eura za rješavanje problema nezaposlenosti mladih.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

Proračun iznosi 157,86 milijardi eura u odobrenim sredstvima za preuzimanje obveza i 134,49 u odobrenim sredstvima za plaćanje.

Inicijativa za zapošljavanje mladih dobila je dodatnih 500 milijuna eura, dodatnih 200 milijuna eura namijenjeno je za programe rasta i zapošljavanja kao što su COSME (konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva), Instrument za povezivanje Europe (CEF), Obzor 2020 i Erasmus +.

Za fondove namijenjene migracijama osigurano je 728 milijuna eura.

Vijeće EU-a i Europski parlament postigli su 17. studenoga kompromis o europskom proračunu za sljedeću godinu nakon tri tjedna pregovora.

Proračun za sljedeću godinu manji je za 6,5 posto od proračuna za 2016., a to smanjenje rezultat je sporog početka provedbe projekata za regionalnu politiku u ovom sedmogodišnjem razdoblju. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se