Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

177 mandata za aktualnog premijera

PRELIMINARNI REZULTATI Vučić uvjerljivo pobjeđuje, Šešelju manje od 8 posto glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigli su preliminarni rezultati izbora u Srbiji.

Prema preliminarnim rezultatima, uvjerljivu pobjedu na srbijanskim izvanrednim izborima odnosi Aleksandar Vučić i njegova koalicija Srbija pobeđuje.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Konačno izvješće Državno izborno povjerenstvo potvrdilo pobjedu Vučićeva SNS-a Screenshot Urnebesno im je VIDEO Vučić se provozao Beogradom u društvu ministra, a onda su zapjevali znakovitu pjesmu

Vučiću se predviđa 56,20 posto glasova s čime odnosi 177 mandata, slijedi mu Ivica Dačić i njegov blok sa 10,90 posto glasova čime odnosi 34 mandata u parlamentu. Vojislav Šešelj i njegovi radikali prema preliminarnim rezultatima ima 7,30 posto glasova te dobiva 22 mandata.

Uz njih u parlament ulazi i koalicija za pravednu Srbiju kojoj se predviđa 5,70 posto glasova i 17 mjesta u parlamentu.

Birališta u Srbiji zatvorena su u nedjelju u 20 sati, a na izvanrednim parlamentarnim izborima, pokrajinskim izborima u Vojvodini, te izborima za skupštine općina i gradova do 19 sati glasovalo je više od polovice birača - 52,9 posto, s time da bi konačni odaziv mogao biti oko 57 posto.

Izlaznost je, prema usporednim podacima, veća nego na izvanrednim izborima prije dvije godine, kad je na vlast došla koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom premijera Aleksandra Vučića.

Podaci pokazuju da je u Vojvodini izašlo nešto više birača nego u središnjoj Srbiji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene