Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U NOVOM SADU

Kaos zbog Vučićeva skupa: Poginula jedna osoba, blokiran cijeli grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Vučić je zajedno s istaknutim kandidatima iz svoje stranke SNS održao veliki predizborni skup u Novom Sadu. Autobusi sa sudionicima miitnga blokirali su cijelo središte grada, a bilo je i uhićenih. Aktivist SNS-a poginuo je prilikom lijepljenja plakata jer je pretrčavao autocestu.

Jedna je osoba poginula, jedna uhićena u prometu, cjelodnevna blokada grada, neke su od posljedica predizbornog skupa vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) srbijanskog premijera i predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, održanog u subotu u Novome Sadu, javljaju u ponedjeljak vojvođanski mediji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Srbija Prijevremeni izbori Zahuktava se predizborna utrka u susjedstvu: U prljavoj kampanji kandidati ne biraju sredstva

U glavnom gradu Vojvodine u subotu su se, na predizbornom skupu SNS-a održanom pred oko nekoliko tisuća građana, okupljenima obratili predsjednički kandidat Vučić, gradski čelnici, stranački dužnosnici i lideri stranaka koje podupiru kandidaturu aktualnog srbijanskog premijera.

Večer uoči skupa, na autocesti Novi Sad - Beograd poginuo je aktivist SNS-a lijepeći stranačke plakate. Vojvođanski mediji prenose da je pretrčavao autocestu kod Stare Pazove gdje su aktivisti, u mraku i neobilježeni, na stupove nedovršenoga mosta lijepili plakate SNS-a.

Njega je udario vozač automobila iz Novoga Sada, na čije je pak vozilo, nakon što je stao pokraj ceste, naletio šleper. Ipak, nitko drugi, osim aktivista, nije stradao. Incidenata je bilo kasnije i u središtu Novoga Sada, koji su, kako prenose očevici, blokirali autobusi koji su iz drugih krajeva Vojvodine i Srbije dovozili sudionike mitinga SNS-a.

Nalog za sudjelovanje na skupu

Zbog izražavanja nezadovoljstva što su ljudi u koloni, unatoč crvenom svjetlu na semaforu, prelazili ulice, policija je na silu iz vozila izvukla jednog Novosađanina i stavila mu lisice na ruke.

Čovjek je prethodno trubio izražavajući nezadovoljstvo zbog blokade u kojoj se našao, da bi mu potom policija naložila da makne automobil, što u tim uvjetima nije bilo moguće, te ga potom optužila za nesuradnju, a jedan policajac zaprijetio mu je vezivanjem lisicama za krov automobila.

Kako prenosi portal 021, pristaše SNS-a u Novi Sad su došle iz raznih krajeva Vojvodine i Srbije s više desetaka autobusa. Agencija Beta prenosi da su zaposleni u pojedinim javnim poduzećima, kojima upravljaju pripadnici SNS-a, dobili nalog da sudjeluju na skupu.

Sličan naputak dobili su i zaposleni u Domu zdravlja Novi Sad, koji su se pred skup okupili ispred sjedišta Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, koja podržava kandidaturu Aleksandra Vučića, navodi Beta.

U kontekstu opisivanja stanja u Novome Sadu, kojim zajedno s koalicijskim partnerima upravlja SNS, neovisni mediji prenose slučaj uklanjanja murala u središtu grada, koji je nacrtao jedan francuski umjetnik, a koji na fasadi starije dvokatnice predstavlja veliku figuru koja pokreće manju ljudsku figuru, kao marionetu.

Uklonjen poznati mural

Uklanjanje toga rada sa zgrade između Dunavske ulice i Trga republike izazvalo je ogorčenje Novosađana, a nije poznato tko je i zašto dao prebojati mural, čiju je izradu svojedobno financirao baš grad Novi Sad.

"Najsmješnije od svega je da Novi Sad, koji treba postati Europska prijestolnica kulture, dopusti da se nešto uradi na takav način, da netko tek tako ukloni mural svjetski poznatog umjetnika, zbog tko zna čega", izjavo je predsjednik udruge koja se bavi oslikavanjem murala "New Point of Culture" Nenad Jelovac.

U Srbiji je u tijeku predizborna kampanja za predsjedničke izbore zakazane za 2. travnja, na kojima je jedan od glavnih kandidata srbijanski premijer Aleksandar Vučić. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene