Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Portugal u plamenu

PAKAO NA ZEMLJI Požar dosegnuo središte grada, troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda se policija još nije službeno očitovala, mediji prenose da je za požar kriv 24-godišnji muškarac, od ranije već poznat kao piroman.

Tisuće građana i gostiju Funchala je evakuirano jer je požar, koji još od ponedjeljka bijesni u glavnom gradu portugalske Madeire, dosegnuo samo središte i prijeti njegovoj povijesnoj jezgri.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Portugalski mediji prenose da su tri osobe smrtno stradale, odnosno da je plamen počinio golemu materijalnu štetu. 

Prema zasad dostupnim informacijama, izgorjelo je 37 domova, a potpuno je spaljen i hotel s pet zvjezdica čiji su gosti prebačeni na lokalni nogometni stadion.

 

Gašenje požara otežava snažan vjetar, a sve upućuje na to da je podmetnut, odnosno da je za njega kriv 24-godišnji muškarac, od ranije već poznat policiji kao piroman.

Pa ukoliko je doista on i odgovoran za pakao koji vlada Funchalom, o čemu se policija tek treba službeno očitovati, činjenica je i to da je su za najveći dio požara diljem Porugala krive visoke temperature.

Trenutačno ih je čak 125 aktivno, a na njihovu gašenju angažirano je 3400 vatrogasaca, 18 aviona i 1160 vozila. 

Šumski požari na sjeveru Portugala bukte već četiri dana. U regijama Aveiro i Braga razmješteno je gotovo 800 vatrogasaca i 270 kamiona da bi se spriječilo izbijanje novih.

Premijer Antonio Costa u utorak je izjavio da bi, ukoliko šumski požari nastave bjesniti jednakom žestinom, mogao zatražiti pomoć nekih europskih zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene