Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedva izvukli živu glavu

VIDEO Ispovijest mornara kojima su morski psi izgrizli katamaran, jedva se spasili: "Nismo odmah osjetili udarac, ali..."

Trojica mornara koja su preživjela napade morskih pasa na njihov katamaran na napuhavanje za medije su ispričali što su proživjeli u ranim jutarnjim satima u srijedu uz australsku sjeveroistočnu obalu u Koraljnom moru.

Stanislav Berezkin, Evgenij Kovalevski i Vincent Thomas Etienne u srijedu ujutro proživjeli su pravu dramu usred mora. Njihov katamaran na napuhavanje počeo je tonuti nakon što su ih napali morski psi.

"Nismo odmah osjetili udarac morskih pasa, jer smo težili dvije tone, a oni su vrlo mali. Ali vidjeli smo da jedan dio broda brzo gubi zrak. Problem je bio u tome što su napali stražnju stranu, a tamo se nalazi kormilo. Kako smo gubili zrak, kormilo se brzo uništilo", opisao je Kovalevski.

"Pokušavali smo pumpati, pumpati, jer tako je moguće da ostanemo duže plutati. Hvala kreatoru, molili smo se svevišnjem za pomoć. Ali, ustvari, to je ekstremna avantura, i normalno je da se tako nešto dogodi pa samo trenirani za takve situacije", dodao je ruski član posade.

Pročitajte i ovo Britanski par na ljetovanju na Kreti uzbuna na otoku Muž i žena bježali iz restorana bez plaćanja računa? Njihovo objašnjenje je sve: "Nije bilo dovoljno pečeno"

Njegov kolega Berezkin kaže: "Sretan sam da sam živ i još sretniji da sam na čvrstom tlu".

Nakon što su spašeni i prebačeni na teretni brod kaže kako se čuo sa suprugom koja mu je rekla da se odmah vrati kući, no on joj je kazao kako će nastaviti avanturu. Naime, dvojica Rusa i francuski državljanin, dio su ekspedicije koja plovi oko svijeta u katamaranu na napuhavanje u cilju promoviranja Rusije i Sibira.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Vukovarskoj ulici u Splitu - 1 Očevid u tijeku FOTO Stravična nesreća: Automobil pokosio pješaka, ostao je ispod vozila. Bori se za život

Trojica mornara novo plovilo za nastavak avanture pričekat će u australskom Queenslandu gdje se trenutno nalaze, javio je Reuters.

Napali su ih morski psi vrste Isistius brasiliensis. To su maleni morski psi, koji narastu do pola metra, ali su opasni zbog oštrih zuba kojima love plijen puno veći od sebe pa su im na meniju tuljani, dupini te čak i kitovi, prenosi CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene