Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ivica Dačić o Šešelju

'Hrvatska je haške optuženike dočekala kao heroje, a mi Šešelja nismo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dačić smatra da je Šešelj 'top tema' u Hrvatskoj zbog predizborne kampanje.

Vicepremijer srpske vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da je haaški optuženik na privremenoj slobodi u Beogradu Vojislav Šešelj 'top tema' u Hrvatskoj iz tamošnjih unutarnjopolitičkih razloga i predizborne kampanje, te da Hrvatskoj 'nedostaje hrabrost za rješavanje pitanja iz prošlosti'.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

'Riječ je o klasičnoj zamjeni teza i pokušaju Hrvatske da Srbiju uvuče u nešto što s nama nema nikakve veze', rekao je Dačić dodajući kako je ponašanje hrvatske vlasti, 'koja traži da se Vlada Srbije ogradi od izjava vođe radikala, klasično licemjerje'.

Hrvatska, drži on, treba imati 'puno više hrabrosti za rješavanje pitanja iz prošlosti - traženju nestalih osoba, ali i ostvarivanju prava Srba koji su tamo nekada živjeli, a tu je i pitanje granične linije' te unutarnjopolitički razlozi 'moraju ustuknuti pred interesima države'. Podsjetio je kako su pojedini haaški optuženici, Albanci, muslimani i Hrvati u svojim zemljama 'dočekivani kao nacionalni heroji koji su potom u svojim nastupima slali različite poruke'.

'Lekcije nam ne mogu dijeliti zemlje koje ne mogu sačuvati 10 ćiriličnih tabli'

'Srbija Šešelja nije dočekala kao nacionalnog heroja i mi nismo ni na koji način sudjelovali u procesu njegovog puštanja', rekao je Dačić i ponovio kako Šešelj ne predstavlja nikakvu snagu na političkoj sceni Srbije, te da Srbija nema odgovornost za ono što će Šešelj govoriti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene