Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podjele vladaju

Završio važan sastanak u Bruxellesu: "Suglasje nije postignuto zbog jedne osobe"

Završio je dvodnevni sastanak Europskog vijeća, a sve je pratila urednica vanjske politike i reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović.

U Bruxellesu je završio dvodnevni sastanak Europskog vijeća, ali dogovor o rebalansu proračuna nije postignut.

"Suglasje nije postignuto zbog mađarskog premijera Viktora Orbana koji je blokirao diskusiju o rebalansu proračuna i to zbog pomoći Ukrajini. Naime, kada je rađen proračun, nije se računalo da će Rusija napasti i rebalans se radi zbog sredstava za Ukrajinu", rekla je Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnik Nove TV koja je u Bruxellesu pratila sastanak.

"Orban ili više ne smatra da se Ukrajini treba financijski pomagati ili trguje. Prije početka sastanka je govorio da će blokirati odluku o otvaranju pregovora o priključenu Ukrajine i Moldavije Europskoj uniji iako mu je odmrznuto 10,2 milijarde eura koji su donedavno bili zamrznuti", dodala je.

Pročitajte i ovo Eksplozija granate u Ukrajini Užasan incident VIDEO Vijećnik upao na sjednicu i bacao bombe: Ima puno ranjenih, neki su u teškom stanju

Zbog rebalansa će se Europsko vijeće sastati u siječnju.

"Zemlje članice su podijeljene, ali ne oko toga treba li pomoći Ukrajini, nego oko toga treba li to učiniti postojećim, takozvanim starim novcem, ili svježim novcem", zaključila je Petrović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene