Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Ivane Petrović

Propao dogovor u Bruxellesu: "Ovakva predstava se nikada nije dogodila, barem ne u zadnjih 20 godina"

Urednica vanjske politike i reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović se osvrnula na dvodnevni sastanak Europskog vijeća u Bruxellesu.

Završio je dvodnevni sastanak Europskog vijeća u Bruxellesu, gdje je dogovoreno da će se s Ukrajinom i Moldavijom otvoriti pristupni pregovori iako je mađarski premijer Viktor Orban tijekom glasanja napustio prostoriju.

Osim toga, nije postignut ni konsenzus oko rebalansa proračuna, a sve je ondje pratila urednica vanjske politike i reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović.

"Ono što je napravio Orban se nikada nije dogodilo, barem ne otkad ja tu dolazim zadnjih 20 godina. Dogodila se jedna predstava o točki o kojoj Europsko vijeće mora odlučiti jednoglasno tako da se odmah postavilo pitanje je li ta odluka zakonita. Raspitivali smo se i ona je zakonita jer se tumači da Orban nije uložio veto, nego napustio sjednicu", objasnila je.

Pročitajte i ovo Krešimir Sever Važan resor Šef sindikata o budućem ministru: "Za tu poziciju treba imati više od istreniranog tijela, treba biti i mačak..."

"Ovo je jedna strateška zakrpa na jednu veliku grešku iz prošlosti. Ukrajini je trebalo pomoći puno prije, još prije aneksije Krima. Na to su upozoravale i baltičke zemlje i Poljska, ali aneksija Krima se prešutjela", zaključila je.

Više o osvrtu Ivane Petrović na sastanak Europskog vijeća možete pogledati u videu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene