Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Oslobođen marinac koji je ubio talijanskog agenta u Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porotni sud u Rimu oslobodio je u četvrtak američkog marinca Marija Lozana, optuženog da je 4. ožujka 2005. ubio talijanskog agenta tajne službe Nicolu Caliparija u Bagdadu, zbog nepostojanja talijanske jursdikcije nad slučajem.

Sud, kojim je predsjedao Angelo Gargani, poslije dvosatnog vijećanja zaključio je u četvrtak proces protiv Lozana, koji se inače nikada nije pojavio pred sudom, s obzirom da Italija nije u mogućnosti odnosno nema jurisdikciju suditi američkom vojniku. Odvjetnik marinca, Alberto Biffani, zatražio je oslobađanje svoga štićenika upravo na temelju nepostojanja talijanske jurisdikcije za takav proces.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marinac oslobođen optužbe za silovanje maloljetne Japanke Slika nije dostupna Talijanski sudac traži suđenje Amerikancima u 'slučaju CIA'

Lozano je bio optužen da je otvorio vatru na automobil Toyotu u kojem su prema bagdadskoj zračnoj luci putovali agent Nicola Calipari, s tek oslobođenom talijanskom novinarkom lista Manifesto Giulianom Sgrena, i agent Andrea Carpani. 

Calipari je tom prilikom ubijen, a ostale dvije
osobe u izrešetanom automobilu su ranjene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene