Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se ispituje

Istražuje se streljana u kojoj je dječak vježbao pucanje: Oglasio se vlasnik s jednom pričom, ali snimke navodno tvrde drugačije

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi
Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Foto: Antonio Balic / CROPIX
Više javno tužiteljstvo u Beogradu istražuje odgovornost streljane Partizan Practical Shooting u kojoj su gađanje vježbali 13-godišnji dječak koji je počinio strašan masakr u beogradskoj školi i njegov otac.

Vlasnik streljačkog kluba Ratko Ivanović tvrdi da dječak nije pucao u streljani, ali i da nije službeno obaviješten o tome je li pokrenuta istraga.

"Otac je dolazio u našu streljanu, a sa njim je dolazio i dječak, ali nije bio u prostorijama streljane već ispred. Igrao se na podu i pio sok, nikada nije pucao. Djeca i maloljetnici mlađi od 17, 18 godina ne smiju pucati. Jedan od razloga takve odluke je fizičko-medicinske prirode jer pucanje iz vatrenog oružja u tako maloj ruci može oštetiti ligamente kod djece", rekao je Ivanović za Novu.rs.

No kako tvrdi taj portal prema informacijama iz streljane su uzeti svi snimci nadzornih kamera i knjiga evidencija kako bi se utvrdilo činjenično stanje, koje govori suprotno od navoda Ivanovića.

Pročitajte i ovo Potresni prizori iz Beograda OŠ Vladislava Ribnikara Oglasilo se zvono: Prvi put nakon stravičnog masakra učenici došli na nastavu u beogradsku školu

Pročitajte i ovo Poruke pred školom u Beogradu - 6 KOLEKTIVNA TRAGEDIJA Potresna objava majke ubijene djevojčice roditeljima ubojice: "Zašto je sedam dana spavao sklupčan u fotelji?"

Utvrđuje se jesu li nekim internim aktom propisani uvjeti korištenja usluga ovog streljačkog kluba, je li dozvoljen ili zabranjen pristup maloljetnim osobama. Zatraženo je i da se utvrdi je li otac jedan od korisnika streljačkog kluba te jesu li on i njegov sin obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, je li otac donosio svoje vatreno oružje za pucanje i koje, kao i je li to koristio i njegov sin.

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Dodatne traume Majka učenice zgrožena: "Rekli su im - u redu je da osjećate krivnju što ste preživjeli, vi ćete slaviti 18. rođendane, druga djeca neće"

Pročitajte i ovo Prizor ispred osnovne škole Bol u Beogradu Potresno svjedočanstvo oca čija su djeca bila u školi tijekom pucnjave: "Obitelji su prevarene"

Provjerava se i koja je zdravstvena ustanova izdala ocu uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja te se treba utvrditi za koju vrstu, marku, model, kalibar vatrenog oružja je ocu izdano odobrenje.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene