Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi refrendum u Ukrajini?

'Pridruživanje Rusiji bio bi primjeren korak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska agencija RIA je javila, pozivajući se na glasnogovornika separatista, da bi regija Luhansk mogla na novi referendum, ovaj put o pripojenju Rusiji.

Vođa separatista Denis Pušilin u ponedjeljak je proglasio Donjeck neovisnom republikom i zatražio priključenje Rusiji. Ukrajinski separatistički vođa poručio je Rusiji da treba slušati volju naroda nakon nedjeljnog referenduma. Rusija je pozvala na dijalog i provedbu rezultata, dok su Ukrajina i EU proglasile referendum protuzakonitim, piše BBC.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Jedan od čelnika separatista u istočnoj Ukrajini izjavio je u ponedjeljak da bi pripojenje Rusiji vjerojatno bio 'primjeren korak' nakon nedjeljnog referenduma o neovisnosti.

Separatistički čelnici su izjavili da je više od 80 posto birača glasovalo za autonomiju na referendumu koji Kijev ne priznaje.

Brojne detonacije nakon referenduma u Slovjansku

'Pridruživanje Ruskoj Federaciji vjerojatno bi bilo primjeren korak', rekao je Roman Ljagin, čelnik izbornog povjerenstva, na tiskovnoj konferenciji u Donjecku.

Denis Pušilin, čelnik tzv. separatističke Donjecke Narodne Republike, je međutim kazao da nema planova za bilo kakav novi referendum. Bilo je govora da se treba održati drugi referendum kako bi se odredila sudbina Donjecka i susjednog Luhanska sada kada su izglasali autonomiju.

'Kojoj ćemo se zemlji pridružiti bit će odlučeno nakon konzultacija sa stručnjacima', rekao je Pušilin.

Ruska agencija RIA je javila, pozivajući se na glasnogovornika separatista, da bi regija Luhansk mogla na novi referendum, ovaj put o pripojenju Rusiji. Po BBC-ju, takav referendum bi se mogao održati za tjedan dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene