Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupna bilanca

BP potrošio 6,1 milijarde dolara na borbu protiv mrlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski British Petroleum izvijestio je kako su troškovi tvrtke namijenjeni borbi protiv naftne mrlje u Meksičkom zaljevu, u kojemu je prošli tjedan uspješno zaustavljeno istjecanje nafte iz bušotine, dosegnuli ukupno 6,1 milijardu dolara.

Novac je potrošen na čišćenje Meksičkog zaljeva i prikupljanje nafte koja je iscurila, na zatvaranje bušotine i na niz popratnih poslova. Među ostalim, dio novca isplaćen je oštećenim obalnim američkim državama i saveznim vlastima, stoji u priopćenju BP-ja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Splet loših odluka' 'Do katastrofe u Meksičkom zaljevu došlo je zbog štednje' Slika nije dostupna Trošak kompanije BP borba protiv naftne mrlje koštala osam milijardi dolara

>> Obama će prijatelje počastiti morskim plodovima iz Meksičkog zaljeva

>> BP: Operacija ‘static kill’ uspješna

Do sada je, kako stoji u priopćenju, tvrtka primila više od 145.000 zahtjeva za plaćanjem odštete, a do sada ih je uspjela realizirati 103.900, ukupne vrijednosti od 319 milijuna dolara. No, konačna svota koju će BP morati isplatiti puno je veća. BP je u lipnju prihvatio zamisao o osnivanju zaklade u vrijednosti od 20 milijarda dolara, namijenjenih isplati odštete žrtvama naftne mrlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene