Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz veliko osiguranje

Ispunili mu želju: Mladić posjetio kćerin grob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški optuženik Ratko Mladić jutros je posjetio grob svoje kćeri.

Mladića je do groba pratilo veliko osiguranje, a nakon toga je vraćen u Specijalni sud, piše B92. Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić podsjetio je kako su se tužiteljstvo i sud ranije složili s Mladićevom molbom te je potvrdio da mu je ona jutros ispunjena. Vekarić je rekao i kako je Mladićev obilazak groba trajao 20-ak minuta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakonske izmjene Veličao ratnog zločinca pa zaradio optužnicu: Postavio plakat Mladića - "Bog te poživio, i zdrav nam bio" Slika nije dostupna Hoće li dočeketi presudu? Ratko Mladić prevezen u bolnicu

Mladićev posjet kćerinom grobu obavljen je u ranim jutarnjim satima, u 6:20 sati u zgradu suda ušla je kolona policijskih i specijalnih vozila, ali i ambulantna kola, piše B92. Iza kolone policijskih džipova iz suda je izašao i bijeli blindirani Land Rover.

Mladić je prvog dana nakon uhićenja izrazio želju da posjeti grob kćeri Ane koja je počinila samoubojstvo 1994. godine.

Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić jučer je poštom uputio žalbu na odluku suda o ispunjenosti uvjeta za Mladićevo izručenje Haaškom tribunalu. Rekao je kako se sa žalbom čekao zadnji rok kako bi se odugovlačilo. Podsjetimo, Mladić je uhićen 26. svibnja u kući svog rođaka u Lazarevu.

Nakon beogradskog prosvjeda, u kojem je privedeno 180 osoba, za danas je u Banjoj Luci najavljen skup podrške u 12 sati. Iako se najavljuje da će se okupiti nekoliko tisuća ljudi policija ne očekuje nerede, piše Dnevni Avaz.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene