Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz časopis ISIS-a

ISIS potvrdio da stoji (i) iza neuspjelih napada u Bruxellesu i Parizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekstremistička skupina Islamska država potvrdila je da ona stoji iza neuspjelih napada izvedenih u lipnju u Bruxellesu i Parizu, objavila je u četvrtak čelnica tvrtke koja nadzire ekstremističke publikacije.

Potvrda o odgovornosti objavljena je u najnovijem izdanju on line časopisa Islamske države Rumiyah, napisala je na Twitteru Rita Katz iz grupe Site Intel.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza

Incident u Bruxellesu dogodio se 20. lipnja, kada je 36-ogodišnji Marokanac izazvao eksploziju noseći u kovčegu čavle i male plinske boce.

Nitko nije bio ozlijeđen, a napadača je usmrtio vojnik koji se našao na licu mjesta.

Dan ranije, na Elizejskim poljanama u Parizu, čovjek se zaletio u policijski konvoj vozilom punim streljiva i s dva plinska kanistra.

Nakon sudara iz vozila je izlazio dim, no nije se dogodila veća eksplozija te nitko nije ranjen, dok je napadač preminuo od ozljeda prilikom sudara i trovanja dimom, pokazala je autopsija.

Islamska država dosad je preuzela odgovornost za više smrtonosnih napada u Francuskoj i Belgiji poduzetih od početka 2015., u kojima je ubijeno oko 270 ljudi. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene