Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Rusiji

Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji
Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Foto: Screenshot
Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji. Rusko ministarstvo kaže kako je riječ o stranim državljanima.

Islamska država objavila je u subotu fotografiju četvorice napadača koji su u petak ubili najmanje 143 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve, objavila je novinska agencija te militantne skupine na Telegramu.

"Napad dolazi u kontekstu bijesnog rata između Islamske države i zemalja koje se bore protiv islama", dodaje se u tekstu koji se poziva na sigurnosne izvore.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Predstavili program Grmoja: ''Čudnovata je ta priča oko propucavanja Turudićeva automobila''

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, ali Rusija sugerira da postoji ukrajinska veza, unatoč energičnom poricanju ukrajinskih dužnosnika da Kijev ima bilo kakve veze s tim.

Ruske vlasti priopćile su u subotu da su uhitile 11 osoba uključujući četiri osumnjičena napadača u vezi s napadom.

Ruska policija: Četvorica uhićenih napadača nisu ruski državljani

Četiri osumnjičena napadača uhićena nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve su strani državljani, priopćilo je u subotu rusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Rusija je u subotu priopćila da je uhitila sva četiri naoružana napadača osumnjičena za napad u kojemu su život izgubile 133 osobe, a predsjednik Vladimir Putin obećao je pronaći i kazniti one koji stoje iza napada.

Ranije je objavljeno da napadači posjeduju putovnice Tadžikistana, no ta zemlja zanijekala je da se radi o njezinim građanima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tadžikistana objavilo je da su tri osobe, čije putovnice imaju napadači, pronađene u zemlji gdje su i bile u vrijeme napada na dvoranu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene