Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upali u bazu

'Napali smo neprijatelja u trenutku kad je slavio Božić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalska gerilska skupina al Shabaab preuzela je odgovornost za napad koji je trajao sedam sati.

Osmorica islamističkih boraca upala su u četvrtak u glavnu bazu Afričke unije u Mogadishuu i ubila trojicu pripadnika mirovnih snaga i jednog civila, objavila je misija AU-a u Somaliji.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Somalska gerilska skupina al Shabaab preuzela je odgovornost za taj napad koji je trajao sedam sati. Oni tvrde da su ubili 14 mirovnjaka. Očevici kažu da se cijeli dan čuju eksplozije i rafali.

Kamenovali je na smrt pred stotinama ljudi

'Napali smo neprijatelja u trenutku kad je slavio Božić', rekao je šeik Abdiasis Abu Musab, glasnogovornik za vojne operacija al Shabaaba.

Skupina al Shabaab povezana je s al Qaedom, želi svrgnuti prozapadne vlasti u Mogadishu, a pripadnike AU-a smatra 'kršćanskim neprijateljem'. Ta je skupina znala i dosad preuveličati broj vojnika koje je navodno ubila, javlja Reuters. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene