Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Perzijskom zaljevu

OBJAVLJENA SNIMKA Američki vojnik ispričao se Irancima i zahvalio im na gostoljubivosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranska državna televizija objavila je video na kojem se vidi kako se zarobljeni američki mornar ispričava zbog incidenta u Perzijskom zaljevu.

Američki vojnik se, kako se navodi, ispričao zato što je njegov patrolni brod greškom ušao u teritorijalne vode Irana.

U jednom dijelu videa se može čuti kako mornar na engleskom kaže 'to je bio nesporazum', dok je prevodilac to preveo na perzijski kao 'grešku', prenio je Reuters uz napomenu da zbog tehničkih problema nije bio u mogućnosti pregledati cijelu snimku.

'Moj navigacijski sustav je pokazivao da se nalazim u iranskim vodama, ali sam napravio grešku i ipak ušao', rekao je američki mornar, prema prijevodu koji je objavila iranska televizija IRIB.

Iranske vlasti su oslobodile svih 10 zarobljenih američkih mornara, koje su držali preko noći, čime je brzo okončan incident koji je povećao tenzije samo nekoliko dana uoči očekivane primjene ključnog nuklearnog sporazuma između Irana i svjetskih sila.

Video je objavljen na internet stranici televizije nekoliko sati nakon je Iran oslobodio mornare, među kojima je bila i jedna žena.

Na snimkama se vide američki mornari s rukama na potiljku, kao i scena u kojoj Iranci provjeravaju oružje i dokumente.
 

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene