Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapad razljutio Teheran

Iran: Izvješće IAEA-e je politički motivirano!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je kao 'politički motivirano' odbacio izvješće UN-ove agencije za atomsku energiju (IAEA) u kojem je Teheran optužen da pokušava proizvesti nuklearno oružje, objavila je poluslužbena iranska novinska agencija Fars.

'Izvješće IAEA-e je neuravnoteženo, neprofesionalno i politički motivirano', izjavio je Ali Asghar Soltanieh, iranski izaslanik pri IAEA-i, navodi agencija.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna 'Već su uzimali uzorke' Iran neće agenciju za atomsku energiju u svom vojnom postrojenju

IAEA je 'ozbiljno zabrinuta' zbog vojnog karaktera iranskog nuklearnog programa, što je utvrdila na temelju 'vjerodostojnih' informacija koje posjeduje, prenio je AFP, pozivajući se na povjerljivo izvješće IAEA-e. 'Te informacije naznačuju da je Iran provodio aktivnosti u cilju izrade nuklearne eksplozivne naprave', dodaje se u izvješću.

Očekuje se da će SAD i njegovi saveznici iskoristiti izvješće kako bi zatražili uvođenje još oštrijih sankcija protiv Irana zbog prikrivanja svojih nuklearnih aktivnosti i nesuradnje s inspektorima UN-a. Soltanieh je ocijenio da u izvješću IAEA-e 'nema ništa novoga'. 'Unatoč spremnosti Irana na pregovore, IAEA je objavila izvješće...koje će naštetiti njezinom ugledu', rekao je Soltanieh. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene