Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Već su uzimali uzorke'

Iran neće agenciju za atomsku energiju u svom vojnom postrojenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran odbija posjet inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju vojnom postrojenju Paršin, blizu Teherana, izjavio je u subotu iranski ministar obrane general Hosein Deghan.

'Agencija je nekoliko puta posjetila Paršin, uzela uzorke, ali nije pronašla ništa ilegalno. Stoga nema nikakvog razloga za novi posjet Paršinu jer se ništa novo nije ondje dogodilo od zadnje inspekcije 2005.', kazao je Dehgan.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Slika nije dostupna ZAJEDNIČKI APEL Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum

IAEA je zatražila u brojnim navratima posjet Paršinu, sumnjajući da su se u njemu održavala testiranja konvencionalnih eksplozija primjenjivih na nuklearnu energiju, što Teheran opovrgava.

IAEA je uz pomoć satelitskih snimaka optužila Teheran da je uklonio kompromitirajuće tragove u Paršinu.

Iran: 'Želimo postići nuklerani sporazum, ali ne pod bilo koju cijenu'

Iran i IAEA zaključili su u svibnju sporazum s pet mjera koje treba poduzeti do 25. kolovoza kako bi se razjasnila priroda istraživanja koje Teheran provodi u okviru svojeg nuklearnog programa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene