Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U znak zahvalnosti

Irak u dilemi: Što s Kuranom ispisanim Sadamovom krvlju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Iraku muku muče što napraviti s Kuranom ispisanom krvlju bivšeg diktatora Sadama Huseina.

Iračka vlada želi se pošto poto riješiti svih tragova bivšeg diktatora, no rasprava se otvorila kad su došli do Kurana. Naime, Sadam Husein je tijekom dvije godine kasnih 90-ih redovito sjedio u društvu medicinske sestre i pisara. Sestra mu je u tom periodu izvadila čak 27 litara krvi koja je iskorištena za pisanje Kurana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sadamov ortak Bivši Sadamov šef diplomacije osuđen na smrt Slika nije dostupna 'O tom smo mogli samo sanjati' Palača Sadama Huseina postaje hotel

Već osam godina, od pada režima, Kuran je pohranjen i nalazi se u zaključanim prostorima, zajedno s drugom ostavštinom za koju iračka vlada ne zna što da s njom napravi. Sadam je ovim potezom htio pokazati iračkom narodu i ostatku svijeta dokle je spreman ići u svojoj vjeri.

>> Australski profesor htio doznati što brže gori, Biblija ili Kuran?

'Moj život je bio prepun opasnosti u kojima sam trebao izgubiti dosta krvi. Pošto se to nije dogodilo i krvario sam jako malo, htio sam iskazati zahvalnost Bogu i Njegove riječi napisati vlastitom krvlju', napisao je Sadam u službenom pismu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene