Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Srušena dva minareta šijitske džamije u Samari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva minareta šijitske džamije u sunitskom gradu Samari, sjeverno od Bagdada, srušila su se jutros nakon eksplozija, javlja agencija France-Presse.

Dva minareta su se srušila oko 7.00 sati po srednjoeuropskome vremenu, kako su izvijestili novinari te agencije koji su došli na mjesto događaja pošto je odjeknula detonacija. Uzrok eksplozija zasad nije poznat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spojila ih Islamska država Može li stoljetni rascjep konačno završiti? - Sada imaju zajedničkog neprijatelja! Slika nije dostupna Ujedinjuje li se ratom rastrgana zemlja? Irak u borbi protiv Islamske države briše etničke i sektaške podjele

Odgovarajući na pitanja novinara, general Abdul Karim Khalaf, operativni direktor u ministarstvu unutarnjih poslova rekao je da "analizira informacije".

Na mjestu eksplozije bile su iračke i američke snage sigurnosti, dodaje agencija.

Rušenje kupole te džamije-mauzoleja u napadu 22. veljače 2006. bilo je iskra koja je uzrokovala širenje sektaškog nasilja u Iraku.

U džamiji su grobovi Alija al Hadija i Hassana al Askarija, desetog i jedanaestog šijitskog imama, koji su mjesto hodočašćenja vjernika te grane islama u gradu koji je 120 km sjeverno od Bagdada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene