Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovedeni na prijevaru

Ministarstvo: Nemamo potvrdu da je u Iraku zatočen Hrvat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija reagiralo je na pisanje srbijanskih medija.

Prema pisanju Blica, Hrvat, petero Srba i 11 Bošnjaka zarobljeno je u iračkom gradu Erbil. Danas im, prema pisanju lista, ističu turističke vize te im prijeti zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

No, hvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija je, reagirajući na te napise, priopćilo da nema nikakvu službenu potvrdu o uhićenom hrvatskom državljanu.

'Naš veleposlanik u Bagdadu, Jerko Vukas, nije primio nikakvu informaciju iračkih vlasti o uhićenju hrvatskog državljana. Također,nije upućen nikakav zahtjev za konzularnu pomoć', kazao je glasnogovornik MVPEI-a Berislav Živković.
Živković je dodao da će veleposlanik Vukas od iračkih vlasti zatražiti detaljnije informacije o navodnom uhićenju u Erbilu.

Prema pisanju nekih medija u regiji, u Erbilu je zarobljeno pet Srba, 11 Bošnjaka i jedan Hrvat. Jedan od zatočenih iz Blatnice kod Teslića, u Bosni i Hercegovini, navodno je apelirao na svom Facebook profilu za pomoć.

Banjalučki mediji prenose kako jedan zatočenik putem Facebooka tvrdi da su svi navedeni u Iraku završili posredstvom jedne tvrtke iz Njemačke, čiji je vlasnik odjednom nestao bez traga.

'Ne daju nam putovnice, hranu, novac. Gledajte kako nam možete pomoći, na bilo koji način. Sutra nam ističu turističke vize i moramo izaći iz zemlje, inače ćemo u zatvor', napisao je Ramić, na posuđenom laptopu, kojeg su mu ustupili Bugari iz kampa gdje se nalazi.

'Mi smo ovdje došli na prijevaru. Obećan nam je posao. Nijemac koji nas je doveo navodno je podigao neki novac i pobjegao u Nemačku', napisao je Ramić i dodao kako je situacija u kojoj se on i kolege nalaze na rubu katastrofe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene