Obavijesti Video Pretražite Navigacija

IPI kritizira slovenske prosvjede Finskoj zbog afere Patria

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni novinski institut (IPI) osudio je kao neprimjerene reakcije slovenske Vlade u slučaju "Patria", odnosno navodne korupcijske afere, prenijeli su slovenski mediji.

Međunarodna udruga izdavača i novinara sa sjedištem u Beču navela je u izjavi za javnost da prosvjedne note Slovenije Finskoj, zbog emisije javne televizije YLE u kojoj se tvrdilo da je premijer Janez Janša primio mito od proizvođača oklopnih vozila, nisu primjerene jer se mogu shvatiti kao pritisak na finsku Vladu da diskreditira domaće novinare ili da se miješa u uredničku politiku koja mora biti neovisna.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..."

IPI smatra kako je bilo dovoljno da slovenska Vlada zatraži od finske televizije ispravak u skladu s pravilima finskog Vijeća za masovne medije, bez diplomatskog pritiska na finsku Vladu.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene