Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna tjeralica

Interpol traži 'Bijelu udovicu': Je li sudjelovala u napadu u Keniji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je formalno još ne dovode u vezu s nedavnim krvavim obračunom u trgovačkom centru u Nairobiju, kenijska je policija putem Interpola za 'Bijelom udovicom' raspisala međunarodnu tjeralicu.

Interpol je na zahtjev Kenije raspisao međunarodnu tjeralicu za britanskom državljankom Samanthom Lewthwaite, udovicom jednog od četiriju bombaša samoubojica koji su 7. srpnja 2005. godine izveli teroristički napad na London.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Al-Šabab Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

Lewthwaite je poznatija po nadimku 'Bijela udovica', a u posljednje su je vrijeme povezivali sa somalskom militantnom organizacijom al-Šabab, koja račune polaže globalnoj terorističkoj mreži al-Qaidi.

>> FOTO Istražuje se je li 'Bijela udovica' umiješana u pokolj u Keniji

Al-Šabab je preuzeo odgovornost za nedavnu višednevnu opsadu trgovačkog centra Westgate u kenijskom glavnom gradu Nairobiju, pri čemu je život izgubilo najmanje 67 civila i još pet militanata.

Nedugo nakon početka opsade, pojavile su se informacije o mogućoj upletenosti 'Bijele udovice' u napad, no kenijske su vlasti demantirale da je u Westgateu bilo pripadnica ženskog spola.

Kako javlja BBC, Interpol je u tjeralici objavljenoj na internetskoj stranici naveo da traži 29-godišnjakinju zbog sumnje da je još u prosincu 2011. godine planirala počiniti 'kazneno djelo' uz pomoć eksploziva.

Dakle, 'Bijelu udovicu' službeno ne traže zbog napada na Westgate, ali istraga napada i dalje traje pa nije isključeno da će Lewthwaite i formalno biti dovedena u vezu s njim. Stoga ne treba zanemariti ni trenutak raspisivanja tjeralice, ni činjenicu da je raspisana baš na zahtjev Kenije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene