Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već bi se znalo za to

INTERAKTIVNA KARTA Evo gdje je nestali zrakoplov sve mogao sletjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestali malezijski zrakoplov imao je u svojem radijusu doleta na bilo koju stranu svijeta, više nego dovoljno adekvatnih aerodroma i pista na koje je mogao sletjeti.

David Strip iz New Mexica, čitatelj TheAtlantic.com portala, napravio je za taj portal interaktivnu kartu s prikazom svih aerodroma na koje je nestali malezijski zrakoplov mogao sletjeti unutar svog radijusa leta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za nestalim Boeingom 777 Australski premijer: Možda ćemo tražiti dugo, ali mi ćemo to i činiti Slika nije dostupna Nestali Boeing Novozelandski patrolni avion uočio nove predmete na području nove potrage

Prikazane piste duljine su između 1.372 i 4.430 metara i podjeljene su u četiri kategorije, označene adekvatnim bojama. Piste označene žutom bojom dovoljne su da na njih sleti nestali Boeing 777, no idealne piste za slijetanje tog zrakoplova su one iz preostale tri kategorije, koje su i duže.

VIDEO Ovo je pilot trenutno najtraženijeg zrakoplova IKAD!

Klikom na svaku označenu pistu, pojavit će se podaci o toj pisti - njezina dužina, lokacija i nadmorska visina.

Mapu možete zoomirati i pomicati u svim smjerovima te detaljnije proučiti svaku lokaciju, a možete uključiti i satelitski pogled.

Ipak, da je nestali zrakoplov sletio na bilo koju od označenih pisti, dosad bi se za to već saznalo.

Malezija odbacuje kritike da ne dijeli informacije

Malezija je u utorak odbacila kritike američkih dužnosnika da sa vladama drugih zemalja ne dijeli dovoljno informacija vezanih za potragu za zrakoplovom koji je prije više od tjedan dana nestao sa 239 putnika i članova posade.

Američki dužnosnici u ponedjeljak su ocijenili da Malezija još nije službeno pozvala FBI da u Kuala Lumpur pošalje tim koji bi pomogao u istrazi okolnosti oko nestanka zrakoplova.

Malezijski ministar obrane i obnašatelj dužnosti ministra prometa Hishammuddin Hussein rekao je da on surađuje s predstavnikom FBI-ja koji se nalazi u Maleziji. "Na FBI-ju je da nam kaže treba li još stručnjaka (na terenu)", rekao je on.

FBI je dosad sudjelovao u dosta istraga zrakoplovnih nesreća i pomogao da se dođe do uzroka pada zrakoplova. (D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene