Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč optužbama

Indijski premijer ostaje na dužnosti unatoč skandalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski premijer Manmohan Singh izjavio je da će ostati na dužnosti i nastaviti reforme odbacivši tvrdnje da ga je oslabio niz korupcijskih skandala koji potresaju vladu.

Navodi da bi vlada mogla izgubiti do 39 milijardi američkih dolara prihoda pošto su tvrtke kupile po niskim cijenama licence za mobilnu telefoniju u zamjenu za provizije, paralizirali su rad parlamenta, poljuljale vladajuću koaliciju i pogodile indijsko tržište.

Pročitajte i ovo Uhićenje nakon napada na premijera Slovačke uhićen muškarac VIDEO/FOTO Atentat na slovačkog premijera: Objavljene prve snimke Ilustracija Raspad gradske organizacije Trinaest vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavku pa oplelo po Grbinu: "Dao si riječ, prevareni smo"

>> Rusija i Indija dogovorili izgradnju nuklearnih reaktora

'Što god govorili neki ljudi, da smo klimava vlada, da sam ja oslabljeni premijer, mi naš posao shvaćamo ozbiljno', rekao je Singh (78). 'Mi smo ovdje da upravljamo, da upravljamo učinkovito, da rješavamo probleme kada se pojave i da pokrenemo ovu zemlju', kazao je.

Oporba traži istragu

'Nikad nisam osjećao da bih trebao podnijeti ostavku jer imam posao koji treba obaviti...', rekao je Singh. Posljednja sjednica parlamenta bila je prekinuta zbog prosvjeda oporbe koja traži istragu skandala s mobilnom telefonijom.

Strani ulagači povukli su stotine milijuna dolara s indijske burze od početka godine, dok su izravna strana ulaganja pala tri godine za redom, s 2,9 posto BDP-a u 2008./2009. na oko 1,8 posto BDP-a u 2010./2011. Međutim, Singh smatra da na to nisu utjecali korupcijski skandali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene